Els de 3r de l'ESO visiten el MNAC

  • Publicat el: 12 February 2019
  • Per: dominiques

Avui els grups de 3r d'ESO van visitar el MNAC. Els objectius de la sortida eren apropar a l'alumnat a l'art romànic i modern; presentar-los l'edifici, el Palau Nacional i el seu entorn; vistes, passeig, font màgica, cascades i jardins, i acostar a l'alumnat a una zona de Barcelona poc coneguda, però molt important.

Van fer el recorregut per l'Avinguda de la Reina Maria Cristina a peu i una visita guiada/dinamitzada per les diferents sales de la col·lecció d'art romànic del museu. Aquesta visita, Murs que comuniquen, del romànic a les xarxes socials introdueix l'art medieval a partir d'una mirada des de la contemporaneïtat. La guia parlà dels mitjans amb què ens comuniquem nosaltres avui en dia, i això en va permetre entendre millor la funció de les imatges pintades en diferents suports a les esglésies en època medieval.

Els alumnes van reflexionar sobre la manera com es jerarquitza la informació i la relació que això té amb el context social on es dóna; les diferències socials del moment, al mateix temps que es comparen i les tècniques i els materials artístics de l'època medieval i de l'actual. Han sigut conscients de la importància de conservar aquestes manifestacions artístiques i les han reconegut com una part fonamental del patrimoni artístic, històric i cultural de Catalunya i del món.

La visita ha agradat i han aprés, en definitiva, ha estat molt positiva.

(Accediu a Clickedu per a veure les imatges)

Etiquetes: