Educació Infantil

 • Publicat el: 9 October 2017
 • Per: admin

Índex

Organització general de l’etapa:

 • 3 cursos (dels 3 als 5 anys)
 • De 9.00 h a les 17.00 h

Índex

Descoberta d’un mateix:

L’escola vetlla i orienta als infants a assolir uns aprenentatges funcionals i significatius ben oberts. Creiem fermament que el que és important és aprendre amb sentit, aprendre allò útil per al dia a dia. En aquest sentit, l’escola no només és responsable de transmetre un coneixement, tenim el compromís d’incidir en la seva actitud, en la seva personalitat i en el seu desenvolupament social.

Durant l’etapa d’educació infantil avançaran en el coneixement del propi cos i descobriran les seves possibilitats, construiran les bases de la seva autoestima, desenvoluparan la seva autonomia i les ganes d’aprendre.
Ens agrada que els infants es puguin expressar com volen, tenim en compte les diverses respostes sense caure en les estereotipades. Així doncs, la nostra tasca és generar un entorn on l’alumnat s’expressi, vulgui jugar, s’atreveixi a actuar, desenvolupi la capacitat d’observar i es relacioni amb respecte tot seguint unes normes de convivència.

“La infància no és merament una fase preparatòria per al futur, sinó una etapa de la vida amb uns valors i una cultura propis, conformada igualment per infants i adults.”
Helena Buri i Areta Wasilewska-Gregorowicz Infància a Europa núm. 28

Índex

Ambients d’aprenentatge:

Els nostres alumnes son persones capaces, plenes d’emocions, sentiments, experiències, espontaneïtat, curiositat i amb moltes ganes d’aprendre; el qual sap expressar-se en múltiples llenguatges L’Infant és un ésser social que interactua amb els companys/es, els adults i amb l’entorn proper. Aquesta interacció és una font de creixement i enriquiment mutu.

Les capacitats es desenvolupen molt millor i més ràpidament mitjançat –o a través– del joc, ja que és el millor mitjà educatiu per afavorir l’aprenentatge i el coneixement; allò que el nen aprèn a través d’un joc es transfereix a altres conductes. Per la qual cosa podem afirmar que el joc és una activitat que desperta la intel·ligència.

Els ambients són diferents espais d’aprenentatge, de relació i comunicació on a partir de diferents propostes els infants poden actuar, observar, experimentar, construir, inventar, imaginar, compartir, relacionar-se, emocionar-se…i interactuar amb els altres.

Els principals objectius dels Ambients són:

 • Potenciem l’autonomia dels infants: l’alumne esdevé l’eix vertebrador de tota l’activitat que porta a terme, educant també així la seva capacitat de decisió d’acord amb els seus interessos i les seves motivacions.
 • Afavorim el vincle entre els diversos cursos: Considerem important l’organització de grups naturals, no constituïts per edats, sinó per interessos, que afavoreixin la interacció, col·laboració i cooperació entre infants de diferents edats, on es donin relacions d’ajuda.
 • Creació d’espais inclusius: Eduquem als infants perquè convisquin en la diversitat, avançant en la relació amb els altres i en la resolució pacífica de conflictes, perquè es comportin d’acord amb unes pautes de convivència que el portin cap a una autonomia personal, cap a la col·laboració amb el grup i cap a la integració social.
 • Utilitzar i manipular els materials, espais i objectes que l’infant té al seu abast d'acord amb les seves capacitats, necessitats i estat emocional.
 • Afavorim el desenvolupament global de l’infant: es potencien les relacions socials i de convivència entre els infants de diferents edats; es desenvolupen els hàbits socials compartint els espais, els jocs, la capacitat de posar-se d’acord els uns amb els altres; es millora el llenguatge oral, el lèxic i l’espontaneïtat en la parla, es progressa en la comunicació i expressió ajustada als diferents contextos i situacions de comunicació habituals per mitjà dels diversos llenguatges. Els alumnes expressen els seus sentiments, emocions i sensacions lliurement.

A l’Escola disposem de 12 ambients diferents

 • Manetes i dits: Treballem la motricitat fina amb diversos tipus d’objectes, per a poder ajudar al nen/a a madurar en la posició de pinça i fortalesa dels ditets.
 • Expressió: Tenim una aula preparada amb una tarima, diversos vestits i disfresses i equipada amb tot el necessari per a poder per expressar-se lliurement i desenvolupar la seva creativitat artística. En aquest ambient l’infant troba propostes de treball creatiu. Cadascú s’expressa amb un estil propi i a la vegada és espectador de les obres dels companys. Les activitats que es realitzen tenen un sentit pedagògic relacionat amb la cultura, natura i context històric.
 • Rampes i construccions: A l'ambient de construcció pretenem que els infants adquireixin confiança en les seves possibilitats i que experimentin amb les seves capacitats de manipulació: apilar, encaixar, fer pressió, inserir. Volem que sentin el desig de superació i que observin l'evolució del processos.
 • La caseta: A l'ambient de la caseta hi ha precisament una casa de la mida d'un infant. Podem simular a ser com el pare, la mare, el nen o el bebè. Podem cuinar en la nostra pròpia cuineta, treballar en el despatx amb l’ordinador.
 • Oficis: Tenim una aula preparada especialment per als oficis: tenim un cotxe amb el seu motor per poder-lo arreglar; la zona de bricolatge amb totes les eines per a fer els nostres projectes; la perruqueria amb el seu rentacaps; i el nostre mercat propi on podem ser els clients però també els propis venedors.
 • Tecnològic: Disposem de diversos ordinadors i tablets preparats per als infants, amb jocs dissenyats especialment per a promoure les seves capacitats intel·lectuals. També tenim Bee-Bots, un petit robot en forma d’abella que ha de seguir unes instruccions mitjançant els botons que prèviament hem programat, i que s’ha de seqüenciar correctament a través de la pulsació de botons per recórrer un circuit i arribar a un destí que marquem com a objectiu.
 • Experiments: En l’Ambient d’experimentació descobrim amb el microscopi diverses mostres preparades per als més menuts, observem la natura amb les lupes, experimentem amb diverses textures i objectes.
 • Matemàtic: Amb la màquina de sumar i amb les diverses activitats preparades en l’aula aprenem a sumar d’una forma diferent amb companys de diferents edats i de manera divertida i autònoma.
 • Contes i lectura: Llegim diverses històries i contes de forma relaxada i tranquil·la en l’Ambient de lectura. La mestra ens ajuda a llegir i triar quin conte és el millor per a nosaltres.
 • Jocs de taula: Aprenem a jugar els jocs tradicionals: puzzles, memory, joc de l'oca, tres en ratlla, cartes, dòmino, parxís, escacs...
 • Creatiu: A l’Ambient d’art hi trobem tota mena de materials, eines, suports i propostes com pintures, fang, ceres, tisores, pega, cordills, botons, pinzells, llapis, retoladors, gomets, papers de colors, punxons, revistes de fotografies, cartolines de colors, làmines, fulles... pretenem que els infants experimentin per tal d'atansar-se a l'expressió artística a través de la seva dimensió creativa. Pretenem que experimentin i creïn amb l'ús progressiu de diversos materials i tècniques per a expressar-se a través de les arts. Estimulem les idees, les emocions i la imaginació.
 • Llum i ombres: L’ambient de llums i ombres és un espai màgic on els infants deixen volar la seva imaginació i creativitat. Cada objecte, col·locat en una posició o en una altra, es pot transformar en una cosa diferent que potser no havíem imaginat abans. A partir del material de l’aula poden acabar creant una obra artística amb personatges ben originals.