Cicle de conferències

Després de l'èxit d'assistència de la primera de les conferències, us anunciem la 2a i 3a xerrada dins el Cicle de Conferències anuals organitzades per l’equip de l’AMPA.

Les conferències i les seves temàtiques són les següents:

2a CONFERÈNCIA:
Dijous 1 de Març 2018, 19:15h a la Sala d’actes de l’escola.
Sota el títol Educar el sentit de l’Esforç
A càrrec de la ponent: Francesc Torralba i Rosselló

Reconegut filòsof, teòleg i professor universitari de la Universitat Ramon Llull de Barcelona, imparteix cursos i seminaris. Ensenya Història de Filosofia contemporània i Antropologia filosòfica i alterna la seva activitat docent amb l’ofici d’escriure. Imparteix conferències per tot el país i participa en congressos de caràcter nacional, europeu i internacional.

Contingut de la Ponència:
Els pares patim quan els fills s'esforcen i no aconsegueixen el que es proposen. Sentim la temptació de resoldre'ls el problema, però aquest esforç que fan és precisament el que cal educar, perquè l'hauran de conrear tota la seva vida i sense ell no podran reeixir com a ciutadans. Molts mestres i educadors del nostre país constaten, amb preocupació, el descrèdit de la cultura de l'esforç. Consideren que aquest valor ha quedat eclipsat darrere d'altre valors que, aparentment, són més necessaris per viure. Cal desterrar el mite que cadascú pot aconseguir el que es proposi i també que la sort posa a cadascú al lloc que li pertoca. Les capacitats ens vénen donades i cal que les acceptem i les desenvolupem en el màxim grau, però l'esforç és el que ens permet estirar el màxim el potencial humà que tots portem a dins.

3a CONFERÈNCIA:

Dimarts 15 de Maig 2018, 19:00h a la Sala d’actes de l’escola.
Sota el títol La Sexualitat en la pre-adolescència i l’adolescència
A càrrec de la ponent: Anna Sàlvia

Perfil Professional:
Facilitadora de tallers de salut sexual i reproductiva; relacions afectives; cicle menstrual, embaràs-part-puerperi, menopausa i maduresa; educar i acompanyar la sexualitat dels fills/es (infància i adolescència); la sexualitat en persones amb malalties cròniques.

Contingut de la Ponència:
La sexualitat és inherent a la vida humana, de manera que , vulguem o no, hi és present a l’educació dels nostres fills i filles. Aquesta xerrada ofereix un espai on revisar i reformular l’educació sexual que donem als infants, compartir informació, experiències i casos i obtenir recursos per acompanyar-los.

Etiquetes: